Шановні співвласники багатоквартирних житлових будинків по вулиці Лобановського Валерія в селі Чайки Бучанського району Київської області та інші споживачі!

У зв’язку із зміною в ЖК «ЧАЙКА» (Київська область, Бучанський район, село Чайки, вулиця Лобановського Валерія) теплопостачальної організації, Товариство з обмеженою відповідальністю «УПРАВЛЯЮЧА КОМПАНІЯ «ЗАРАЗ-5» (надалі – Товариство) отримало ліцензію на виробництво, транспортування та постачання теплової енергії, виданої розпорядженням Київської обласної державної адміністрації № 424 від 09.07.2021, з наміром здійснювати діяльність з виробництва, транспортування та постачання теплової енергії на території села Чайки Бучанського району Київської області по вулиці Лобановського Валерія.

Рішенням Виконавчого комітету Борщагівської сільської ради Бучанського району Київської області від 21.10.2021 за № 688, яке опубліковано на сайті органу місцевого самоврядування 26 жовтня 2021 року, Товариству встановлено тарифи на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання на опалювальний період 2021/2022 р.р.:

– для споживачів/населення житлових будинків, розташованих по вулиці Лобановського Валерія в селі Чайки Бучанського району Київської області – 2070,70 грн. /1 Гкал. з ПДВ;

– для бюджетних установ/організацій та релігійних установ/організацій – 3407,40 грн./1 Гкал. з ПДВ;

– для інших споживачів на території села Чайки Бучанського району Київської області по вулиці Лобановського Валерія – 4600,34  грн. /1 Гкал. з ПДВ.

У відповідності до вимог ч. 5 ст. 13 ЗУ «Про житлово-комунальні послуги», індивідуальні договори приєднання про надання послуг з постачання теплової енергії є укладеними між споживачами та ТОВ «УПРАВЛЯЮЧА КОМПАНІЯ «ЗАРАЗ-5» з 31.10.2021.

З 01.11.2021 на території ЖК «ЧАЙКА» розпочато опалювальний сезон 2021/2022 років.

Незважаючи на набуття статусу теплопостачальної організації, розрахунок та встановлення споживачам економічно обґрунтованих тарифів, забезпечення споживачів тепловою енергією, на даний час спостерігається негативна тенденція щодо неналежної, неповної оплати спожитих послуг з теплопостачання, у розмірі нижче 50 % (п’ятдесяти відсотків) від запланованого розміру.

Відповідно до п. 34. Укладеного Договору, Споживач здійснює оплату за цим Договором щомісяця не пізніше останнього дня місяця, що настає за розрахунковим періодом, що є граничним строком внесення плати за спожиту послугу.

Відповідно до п. 5 ч. 2 ст. 7 ЗУ «Про житлово-комунальні послуги», споживач зобов’язаний оплачувати надані житлово-комунальні послуги за цінами/тарифами, встановленими відповідно до законодавства, у строки, встановлені відповідними договорами.

Відповідно до ст. 9 ЗУ «Про житлово-комунальні послуги», Споживач здійснює оплату за спожиті житлово-комунальні послуги щомісяця, якщо інший порядок та строки не визначені відповідним договором.

Звертаємо увагу усіх зацікавлених осіб, що не оплата спожитих послуг з теплопостачання  наносить шкоду не тільки теплопостачаючій компанії, а і усім мешканцям ЖК «ЧАЙКА», адже впливає на можливість оплати ТОВ «Газопостачаюча компанія «Нафтогаз Трейдінг» за поставлений газ, вливає на можливість надання якісних та належних послуг.

У зв’язку з накопичуваною заборгованістю доводимо до відома усіх боржників, що у випадку ігнорування обов’язку щодо оплати спожитих послуг, до останніх будуть застосовані заходи примусового стягнення заборгованості з додатковим нарахуванням штрафних санкцій.

З метою повного та належного забезпечення ТОВ «УПРАВЛЯЮЧА КОМПАНІЯ «ЗАРАЗ-5» послуг з теплопостачання, звертаємось до усіх споживачів з проханням належного та повного дотримання обов’язку щодо оплати надаваних послуг.