Шановні співвласники багатоквартирного житлового будинку № 18 по вулиці Лобановського Валерія в селі Чайки Бучанського району Київської області

У зв’язку із зміною в ЖК «ЧАЙКА» (Київська область, Бучанський район, село Чайки, вулиця Лобановського Валерія) теплопостачальної організації, Товариство з обмеженою відповідальністю «УПРАВЛЯЮЧА КОМПАНІЯ «ЗАРАЗ-5» (надалі – Товариство) отримало ліцензію на виробництво, транспортування та постачання теплової енергії, виданої розпорядженням Київської обласної державної адміністрації № 424 від 09.07.2021, уклало договір оренди котельні з обладнанням, ГРП, сховища з комунікаційним тунелем та теплових мереж, з наміром здійснювати діяльність з виробництва, транспортування та постачання теплової енергії на території села Чайки Бучанського району Київської області по вулиці Лобановського Валерія.

На даний час Товариство здійснює заходи, щодо визначення його виконавцем послуги з постачання теплової енергії та встановлення тарифів на постачання теплової енергії.

Планові витрати та тарифи на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання  на опалювальний період 2021/2022 р.р. становлять:

– для споживачів/населення житлових будинків, розташованих по вулиці Лобановського Валерія в селі Чайки Бучанського району Київської області – 2070,70 грн. /1 Гкал. з ПДВ;

– для бюджетних установ/організацій та інших споживачів на території села Чайки Бучанського району  Київської області по вулиці Лобановського Валерія – 4600,34  грн. /1 Гкал. з ПДВ.

З інформацією щодо структури тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання споживачі мають змогу ознайомитись на сайті ТОВ «УПРАВЛЯЮЧА КОМПАНІЯ «ЗАРАЗ-5»: https://uk-zaraz5.com.ua/, та на сайті Борщагівськї сільської ради Бучанського району Київської області: https://brada.gov.ua/.

Розмір плати за абонентське обслуговування, що надається споживачам за індивідуальними договорами, встановлено в розмірі 25,20 грн. в місяць на одного абонента.

З споживачами – власниками приміщень в ЖК «ЧАЙКА», які у відповідності до вимог  ЗУ «Про житлово комунальні послуги» визначили виконавця послуги з теплопостачання та прийняли рішення про вибір моделі договірних відносин з виконавцем комунальної послуги з теплопостачання, буде укладено договір за формою передбаченою ст. 14 ЗУ «Про житлово комунальні послуги».

З споживачами – власниками приміщень в ЖК «ЧАЙКА», які самостійно не визначили виконавця послуги з теплопостачання, рішення про вибір моделі договірних відносин з виконавцем комунальної послуги з теплопостачання не прийняли, на підставі ч. 5 ст. 13 ЗУ «Про житлово-комунальні послуги», буде укладено індивідуальний договір про надання комунальної послуги, що є публічним договором приєднання.

З текстом проекту індивідуального договору про надання комунальної послуги, що є публічним договором приєднання, споживачі зможуть ознайомитись на сайті  ТОВ «УПРАВЛЯЮЧА КОМПАНІЯ «ЗАРАЗ-5»: https://uk-zaraz5.com.ua/, у встановленому законом порядку.

У відповідності до ч.5 ст.13 ЗУ «Про житлово-комунальні послуги», розміщуємо вимоги до якості послуги з постачання теплової енергії:

– температура теплоносія повинна відповідати температурному графіку теплової мережі в частині температури подавального трубопроводу від 65 до 115 градусів Цельсія;

– тиск теплоносія становить від 1,5 до 7 метрів водяного стовпа, що відповідає гідравлічному режиму теплової мережі.

Окремо доводимо до відома усіх споживачів, що опалювальний сезон в ЖК «ЧАЙКА» почнеться після встановлення Борщагівською сільською радою Бучанського району Київської області відповідних тарифів на постачання теплової енергії, визначення відповідних договірних відносин та оплати споживачами накопиченої за попередні опалювальні періоди значної заборгованості за спожиті послуги з теплопостачання, що на даний час складає більше 9 млн. грн.